Spriječen pokušaj krijumčarenja tableta

  • Slika /13383-tablete/tab4.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Na graničnom prijelazu Tovarnik ovlašteni carinski službenici spriječili su pokušaj krijumčarenja 214 650 komada tableta u teretnom vozilu.

Provodeći pojačane mjere nadzora na ulazu u EU GP Tovarnik carinski službenici Službe za mobilne jedinice Vukovar radi kontrole su izdvojili teretno vozilo srpskih registarskih oznaka kojim upravlja državljanin Srbije, a u kojem se prevozi uredno deklarirana roba za primatelja u Sloveniji. Pregledom vozila od strane carinskog službenika utvrđeno je da se uz deklariranu robu u teretnom prostoru u putnim torbama nalazi i nedeklarirana roba - tablete koje sadrže psihotropne tvari i nalaze se na popisu droga i psihotropnih tvari.

Nadzor nad navedenim vozilom carinski službenici su nastavili temeljem Naloga za pretragu Županijskog suda u Vukovaru u suradnji sa policijskim službenicima PU Vukovarsko srijemske, Službe kriminalističke policije kojom prilikom je pretragom navedenog vozila u teretnom prostoru među deklariranom robom pronađeno pet putnih torbi ispunjenih sa ukupno 214.650 komada tableta i to: 106.905 komada tableta Bensedin 10mg i 107.745 komada tableta KSALOL 1mg, koje sadrže psihotropne tvari i nalaze se na popisu droga i psihotropnih tvari.

Zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela daljnje postupanje nad vozačem su preuzeli policijski službenici. Pronađene tablete su privremeno oduzete od strane ovlaštenih policijskih službenika.

Pisane vijesti