Spriječen pokušaj krijumčarenja sitno rezanog duhana

  • Slika /11800/Slika 3 glavna.jpg
  • Slika
  • Slika

Carinski službenici Sektora za mobilne jedinice provodeći pojačane mjere nadzora na auto cesti A-1 pregledom osobnog vozila pronašli 200 kilograma nelegalnog sitno rezanog duhana.

Dana 19. prosinca 2022. u ranim jutarnjim satima carinski službenici Službe za operativnu podršku mobilnih jedinica i analitiku u suradnji s carinskim službenicima Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Zagreb zaustavili su na auto cesti A-1, kod naplatne postaje Donja Zdenčina, osobno vozilo marke Citroen C-5, zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao državljanin RH.
 
Pregledom vozila u prtljažnom prostoru i u krovnom pretincu za prijevoz prtljage pronađeno je 14 crnih PVC vreća ispunjenih s ukupno 200 kg sitno rezanog duhana koji je vozač pokušao prevesti na područje Zadra, Šibenika i Splita radi daljnje prodaje na „crnom“ tržištu.
 
Roba je oduzeta, a protiv vozača će carinski službenici nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu zbog kaznenog djela Nedozvoljena trgovina iz čl. 264. Kaznenog zakona.
Na pronađeni duhan bit će obračunata trošarina u ukupnom iznosu od 172.000 kuna, a kao sredstvo osiguranja  naplate trošarinskog duga oduzeto je osobno vozilo korišteno za nezakonit prijevoz.
 

Pisane vijesti