Spriječen pokušaj krijumčarenja pet aparata za dijagnostiku

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/los1k5_8661.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Dana 08. veljače 2011. godine, na području mjesne nadležnosti Carinarnice Slavonski Brod, na Carinskoj ispostavi Slavonski Šamac, carinski službenici spriječili su pokušaj krijumčarenja pet aparata za dijagnostiku.

Prilikom provođenja mjera carinskog nadzora, na putnički ulaz CI Slavonski Šamac, pristiglo je osobno motorno vozilo, bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike BIH. Na upit carinskog službenika ima li što za prijaviti, isti je odgovorio da nema ništa, slijedom čega su carinski službenici pristupili pregledu vozila.

Detaljnim pregledom vozila i putnika, ispod vozačevog sjedala i na zadnjem sjedalu pronađena je neprijavljena roba, i to: dva aparata za dijagnostiku marke Renault CAN CLIP, jedan aparat za dijagnostiku marke BMW 1.4.0., jedan aparat za dijagnostiku marke OBD2 VAG ERROR SCANNER, te jedan aparat za dijagnostiku nepoznate marke.

Neprijavom robe počinjen je prekršaj iz članka 241. stavak 1. točka 2. Carinskog zakona, te je prekršitelju  naplaćena kazna u iznosu od 6.000,00 kuna. Roba koja je predmet prekršaja  oduzeta je u korist Republike Hrvatske

Pisane vijesti