Podnijete tri prijave o počinjenom prekršaju zbog povreda odredbi konvencije o privremenom uvozu vozila

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/0r4b4x_8581.jpg
  • Slika
  • Slika


Dana 03. veljače 2011. godine na području mjesne nadležnosti Carinarnice Pula, carinski službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage podnijeli su tri prijave o počinjenom prekršaju zbog povreda odredbi Konvencije o privremenom uvozu vozila uslijed upravljanja vozilima stranih registracijskih oznaka od strane državljana Republike Hrvatske.

Prilikom provođenja redovitih mjera nadzora, carinski službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage u suradnji sa djelatnicima PU Istarske, zatekli su tri hrvatska državljanina da upravljaju s dva osobna  motorna vozila, slovačkih i njemačkih registracijskih oznaka te jednim teretnim motornim vozilom – furgon,  britanskih registracijskih oznaka, registriranim izvan carinskog područja Republike Hrvatske.

U sva tri slučaja protiv vozača pokrenuta je prekršajna prijava sukladno članku 241. stavak 1. točka 11. Carinskog zakona za što je predviđena novčana kazna u iznosu od 3.000,00 do 900.000,00 kuna za pravnu osobu, odnosno novčana kazna u iznosu od 1.000,00 do 100.000,00 kuna za odgovornu osobu u pravnoj osobi i za fizičku osobu.



Pisane vijesti