Spriječen pokušaj krijumčarenja tableta koje u sebi sadrže psihotropne tvari

Slika /arhiva/Slike/Novosti/0r4b4x_8591.jpg

Dana 07. veljače 2011. godine, na području mjesne nadležnosti Carinarnice Ploče, na Carinskoj ispostavi Klek, carinski službenici u suradnji sa policijskim djelatnicima spriječili su pokušaj krijumčarenja tableta koje u sebi sadrže tvar koja se nalazi na popisu psihotropnih tvari.

Prilikom provođenja mjera carinskog nadzora, na putnički ulaz CI Klek, pristiglo je osobno motorno vozilo, talijanskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike Albanije, a u kojem su se nalazile još dvije osobe.

Detaljnim pregledom vozila i putnika, pronađene su tablete koje u sebi sadrže tvar koja se nalazi na popisu psihotropnih tvari Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske i to; 400 komada tableta lijeka Loram od 2,5 mg, koje u svom sastavu sadrže lorazepam, kao i lijek u bočici imena EN 1mg/ml (u svom sastavu-delorazepam, također na popisu  psihotropnih tvari Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske).

Budući da su putnici iz vozila izjavili da ne posjeduju liječničku dokumentaciju, isti su uhićeni i privedeni u prostorije PGP Metković na daljnju obradu.  



Pisane vijesti