Spriječen pokušaj krijumčarenja 6000 komada cigareta i razne robe

Slika /arhiva/Slike/Novosti/0b33rn_8571.jpg
Dana 06. veljače 2011. godine, na području mjesne nadležnosti Carinarnice Slavonski Brod, na Carinskoj ispostavi Slavonski Šamac, carinski službenici spriječili su pokušaj krijumčarenja 6000 komada cigareta i razne robe.  

Prilikom provođenja mjera carinskog nadzora, na putnički ulaz CI Slavonski Šamac, pristiglo je osobno motorno vozilo, mađarskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike Mađarske.

Detaljnim pregledom vozila i putnika, pronađeno je skriveno 6000 komada cigareta LD.

Neprijavom robe počinjen je prekršaj iz članka 240. stavak 1. točka 2. Carinskog zakona, te je prekršitelju naplaćena kazna od 3.500,00 kuna. Roba koja je predmet prekršaja oduzima se u korist Republike Hrvatske.

Također, na istoj Carinskoj ispostavi ovlašteni carinski službenici prilikom provođenja carinske kontrole, u osobnom motornom vozilu hrvatskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike Hrvatske, u prostoru za rezervni kotač, pronašli su skrivenu robu, i to: 66 komada torbica za mobitele, 15 komada novčanika, 80 komada privjesaka za ključeve, 15 komada punjača za mobitele, 20 komada baterija za mobitele, 6 komada univerzalnih punjača za baterije, 24 komada maski za mobitele, 40 komada vezica za mobitele, 33 olovke za mobitele, 2 komada čitača memorijske kartice i 35 komada folije za ekran mobitela.

Neprijavom robe počinjen je prekršaj iz članka 240. stavak 1. točka 2. Carinskog zakona. Roba je uz potvrdu o privremenom oduzimanju zadržana na ispostavi do okončanja postupka.



Pisane vijesti