Spriječen pokušaj krijumčarenja 23 800 komada raznih vrsta cigareta, u iznosu od 61.431,37 kuna

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/wapk4f_8551.jpg
  • Slika
  • Slika
Dana 03. veljače 2011. godine, na području mjesne nadležnosti Carinarnice Vukovar, na Carinskoj ispostavi Županja-Most, carinski službenik Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage otkrio je pokušaj krijumčarenja 23 800 komada raznih vrsta cigareta.

Prilikom provođenja mjera carinskog nadzora, na putnički ulaz CI Županja-Most, pristiglo je osobno motorno vozilo, bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike BIH. Na upit carinskog službenika ima li što za prijaviti, isti je odgovorio da nema ništa, slijedom čega je carinski službenik pristupio pregledu vozila.

Detaljnim pregledom vozila i putnika, u dograđenom prostoru prtljažnika, pronađeno je 23 800 komada raznih vrsta cigareta.

Prekršitelj je postupajući na opisani način, pokušao protupravno steći imovinsku korist u iznosu 61.431,37 kuna.

O svemu naprijed navedenom obaviješten je Županijski državni odvjetnik koji je donio odluku da se podnese kaznena prijava, zbog kaznenog djela iz članka 298. stavak 1. Kaznenog zakona. Roba koja je predmet kaznenog dijela oduzeta je u korist Republike Hrvatske.



Pisane vijesti