Spriječen pokušaj krijumčarenja 21 400 komada raznih vrsta cigareta i 100 komada PVC ploča

Slika /arhiva/Slike/Novosti/w0rora_8971.jpg
Dana 27. veljače 2011. godine, na području mjesne nadležnosti Carinarnice Vukovar, carinski službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage spriječili su pokušaj krijumčarenja 21400 komada raznih vrsta cigareta i 100 komada PVC ploča.
Prilikom provođenja mjera carinskog nadzora, na putnički ulaz CI Županja Most, pristiglo je osobno motorno vozilo, austrijskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike BIH. Na upit carinskog službenika ima li što za prijaviti, isti je odgovorio da nema ništa, slijedom čega su carinski službenici pristupili pregledu vozila. Detaljnim pregledom vozila, pronađeno je skriveno u prostoru rezervnog kotača  5400 komada cigareta, te skriveno u prostoru motora još 2800 komada cigareta, u ukupnoj vrijednosti od 4.100,00 kuna. Unošenjem ili iznošenjem robe na skriven način počinjen je prekršaj iz članka 240. stavak 1. točka 2. Carinskog zakona, te je naplaćena novčana kazna u iznosu od 4.000,00 kuna. Roba koja je predmet prekršaja oduzeta je u korist Republike Hrvatske.
Također, na istoj carinskoj ispostavi carinski su službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage u osobnom motornom vozilu, talijanskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike Italije, pronašli skriveno u prostoru iznad stražnjeg lijevog blatobrana 3000 komada cigareta „Winston“, u prostoru iznad desnog blatobrana ispod tapacirane obloge 3000 komada cigareta „ Winston“ i u prostoru stražnjeg sjedala 7200 komada cigareta „Winston“. Ukupno je pronađeno 13200 komada cigareta „Winston“ u vrijednosti od 6.600,00 kuna. O svemu naprijed navedenom obaviješten je Županijski državni odvjetnik koji je donio odluku da se podnese kaznena prijava.
Istoga dana, na teretni ulaz pristiglo je teretno motorno vozilo bugarskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike Bugarske. Pregledom vozila u tovarnom prostoru, carinski su službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage pronašli skriveno 100 komada PVC ploča u vrijednosti 25.163,60 kn. Zbog pokušaja unošenja robe na skriven način podnesena je Prijava o počinjenom prekršaju po članka 240. stavak 1. točka 2. Carinskog zakona, te je izrečena novčana kazna u iznosu od 3.000,00 kuna, a roba koja je predmet prekšajnog dijela je oduzeta u korist Republike Hrvatske.

Pisane vijesti