Spriječen pokušaj krijumčarenja sportske obuće i galanterije

Slika /arhiva/Slike/Novosti/ag5x5u_8981.jpg
Dana 27. veljače 2011. godine, na području mjesne nadležnosti Carinarnice Karlovac, na Carinskoj ispostavi Maljevac, carinski službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage spriječili su pokušaj krijumčarenja sportske obuće i galanterije.

Prilikom provođenja mjera carinskog nadzora, na putnički ulaz CI Maljevac, pristiglo je osobno motorno vozilo, hrvatskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike Hrvatske. Na upit carinskog službenika ima li što za prijaviti, isti je odgovorio da nema ništa, slijedom čega su carinski službenici pristupili pregledu vozila.

Detaljnim pregledom vozila, na zadnjem sjedalu pronađene su neprijavljene sportske cipele i galanterija (41 komad), u ukupnoj vrijednosti od 7.550,00 kuna.

Neprijavom robe počinjen je prekršaj iz članka 241. stavak 1. točka 1. Carinskog zakona, te je podnesena prijava o počinjenom prekršaju. Također budući da se radi o robi s logotipom zaštićenih marki, postoji osnovana sumnja da se predmetnom robom povređuju određena prava intelektualnog vlasništva, o čemu će biti obaviješteni Zastupnici nositelja prava u Republici Hrvatskoj.



Pisane vijesti