Spriječen nezakopnit unos breitling sata, karting opreme i tableta

Dana 27. siječnja 2012. godine na području mjesne nadležnosti Carinarnice Rijeka na Carinskoj ispostavi Rupa, carinski službenici spriječili su pokušaj nezakonitog unosa vrijednog sata marke Breitling. Naime, u okviru provođenja mjera carinskog nadzora carinski službenici zaustavili su na ulaznom putničkom terminalu Rupa, putničko vozilo hrvatskih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Hrvatske. Na upit carinskog službenika da li vozač ima nešto za prijaviti isti je odgovorio da nema. Prilikom pregleda vozila i putne prtljage  carinski službenici su utvrdili da vozač nije prijavio novi ručni sat marke Breitling model Bentley A44364 u vrijednosti od 7.500,00 EUR-a. Navedenom radnjom počinjen je prekršaj na temelju članka 241. stavka 1. točke 1. Carinskog zakona. 

Također, istoga dana prilikom ulaska u carinsko područje Republike Hrvatske na graničnom prijelazu Rupa, u okviru provođenja mjera carinskog nadzora, carinski službenici spriječili su pokušaj nezakonitog unosa kartinga s opremom. Naime na robni terminal Rupa prilikom pregleda kombi vozila hrvatskih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Hrvatske, carinski službenici utvrdili su da roba ne odgovara deklariranom ATA karnetu te je pronađen potpuno novi karting, model „Intrepid“. Nakon utvrđenog činjeničnog stanja navedeni vozač je predao račune koji su glasili na ime strane pravne osobe, a iz kojih je vidljivo da je iz kupljenih dijelova sastavljen potpuno novi karting. Vrijednost neprijavljene robe je 5.796,99 EUR-a. Navedenom radnjom počinjen je prekršaj na temelju članka 241. stavka 1. točke 14. Carinskog zakona, a protiv počinitelja je pokrenuta prijava o počinjenom prekršaju dok je spomenuta roba privremeno oduzeta.

Dana 27. siječnja 2012. godine na području mjesne nadležnosti Carinarnice Slavonski Brod na Carinskoj ispostavi Slavonski Brod Most, pristiglo je putničko vozilo srpskih registracijskih oznaka. Prilikom vršenja granične kontrole, uz pomoć službenog psa za detekciju droga te u suradnji sa službenicima ispostave, izvršen je pregled vozila i prtljage. Tom prilikom je u ručnoj torbici putnika, državljana Republike Srbije, pronađeno 43 komada tableta "Bromazepam" čija se aktivna tvar može koristiti kao opojna droga.



Pisane vijesti