Carinarnica Zagreb provela je akciju suzbijanja nelegalne prodaje trošarinske robe te su otkrivene povrede odredbi konvencije o privremenom uvozu vozila

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/auocul_11791.jpg
  • Slika

Sukladno redovnom mjesečnom planu rada Carinarnice Zagreb, dana 25 siječnja 2012. godine, carinski službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage izvršili su kontrolu prodaje trošarinskih proizvoda na otvorenom prodajnom prostoru na zagrebačkom području. Prilikom pretrage neiznajmljenih prodajnih štandova, carinski službenici pronašli su veću količinu cigareta i sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Ukupno je pronađeno 695 kutija cigareta (13.900 komada) i 51 kutija po 300 grama sitno rezanog duhana. Navedena roba privremeno je oduzeta.

Istoga dana carinski službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage sukladno ovlastima iz Zakona o carinskoj službi te sukladno pravilniku za zaustavljanje vozila, a zbog sumnje u kršenje odredbi Konvencije o privremenom uvozu radi kontrole, na području mjesne nadležnosti Carinarnice Zagreb, zaustavili su osobno vozilo američkih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Hrvatske. Kontrolom dokumentacije, utvrđeno je da vozač ne ispunjava uvjete za upravljanje vozilom koje ima strane registracijske oznake. Zbog sumnje u kršenje odredbi Konvencije o privremenom uvozu, vozilo je privremeno oduzeto.

Također, carinski službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage, sukladno ovlastima iz Zakona o carinskoj službi te Pravilniku za zaustavljanje vozila, na području mjesne nadležnosti Carinarnice Zagreb, zbog sumnje u kršenje odredbi Konvencije o privremenom uvozu vozila, zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljala državljanka Bosne i Hercegovine. Kontrolom dokumentacije i iz razgovora s vlasnicom vozila, carinski službenici utvrdili su da vozačica ne ispunjava uvjete za upravljanje vozilom . Zbog sumnje u kršenje odredbi Konvencije o privremenom uvozu vozilo je privremeno oduzeto.



Pisane vijesti