Spriječen nezakonit unos raznih vrsta roba te iznos golubova

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/bc2kx5_11411.jpg
  • Slika
  • Slika

Dana 01. studenog na području mjesne nadležnosti Carinarnice Krapina na Carinskoj ispostavi Macelj, carinski službenici spriječili su nezakonit unos kozmetičkih proizvoda, parfema, odjeće, obuće, prehrambenih artikala, alkoholnih pića i slatkiša u vrijednosti od 27.876,00 kuna, koje državljanka Bosne i Hercegovine u automobilu njemačkih registracijskih oznaka nije prijavila prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku. Pokrenuta je prijava o počinjenom prekršaju obzirom da je navedenom radnjom počinjen prekršaj iz članka 241. stavak 1. točka 2. Carinskog zakona, a spomenuta roba je privremeno oduzeta.

Dana 02. studenog na području mjesne nadležnosti Carinarnice Dubrovnik, na Carinskoj ispostavi Karasovići, carinski službenici spriječili su nezakonit unos 30,5 litara vina i 22,5 litara rakije, koje državljanin Velike Britanije nije prijavio prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku. Navedenim radnjama počinjen je prekršaj iz članka 241. stavak 1. točka 1. Carinskog zakona, te je Vijeće za carinske prekršaje Carinarnice Dubrovnik izreklo kaznu u iznosu od 3.300,00 + 200,00 kuna troškova prekršajnog postupka, koju je okrivljeni i platio. Roba je oduzeta.

Također, istoga dana, na području mjesne nadležnosti Carinarnice Osijek, na Carinskom odjeljku Baranjsko Petrovo Selo, na izlazu iz Republike Hrvatske pristiglo je vozilo austrijskih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Bosne i Hercegovine. Detaljnim pregledom vozila pronađeno je skrivenih 13 komada golubova vrste visokoletač i to: 5 komada ispod sjedala suvozača, te osam 8 komada iza sjedala suvozača i vozača. Svi golubovi su bili pojedinačno zamotani u novinski papir i prekriveni gumenim otiračima za noge. Vrijednost golubova po izjavi vlasnika iznosi 1.300,00 kuna. Temeljem članka 240. stavak 1. točka 2. Carinskog zakona je sačinjen prekršajni nalog, te je naplaćena novčana kazna u iznosu od 2.500.00 kuna + 200,00 kuna troškova prekršajnog postupka, a roba je oduzeta sukladno članku 245 stavak 1. Carinskog zakona.


 



Pisane vijesti