Spriječen nezakonit unos razne robe, aparata za kemijsku analizu te iznos tartufa i kornjača

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/bzgnbw_11381.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Dana 27. listopada 2011. godine carinski službenici Carinarnice Krapina, carinskoj ispostavi Macelj, pokrenuli su prijavu na temelju članka 241. stavak 1. točka 2. Carinskog Zakona, protiv državljanina Velike Britanije jer na ulazu u Republiku Hrvatsku nije prijavio raznu robu ukupne vrijednosti od 22.274,00 kuna. Roba se nalazila u osobnom vozilu spomenutog.

Dana 27. listopada 2011. godine na području mjesne nadležnosti Carinarnice Zagreb na Carinskoj ispostavi Bregana, carinski službenici su utvrdili da državljanka Republike Slovenije nije prijavila, prilikom ulaza u Republiku Hrvatsku, aparat za kemijsku analizu „Abaxis piccolo“ u vrijednosti od 63.500,00 kuna. Navedenom radnjom počinjen je prekršaj iz članka 241. stavak 1. točka 2. Carinskog zakona.

Istoga dana, na području mjesne nadležnosti Carinarnice Vukovar na carinskoj ispostavi Bajakovo, carinski službenici pronašli su, u osobnom vozilu makedonskih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Makedonije, ispod zadnjeg sjedala četiri vrećice u kojima se nalazilo 3,65 kilograma svježih gljiva vrste „bijeli tartuf“ ukupne vrijednosti od 7.300,00 kuna. Prekršitelju je izrečena i naplaćena kazna u iznosu od 1.800,00 kuna za počinjeni prekršaj dok je roba komisijski uništena od strane fitosanitarne inspekcije i inspekcije zaštite prirode. U drugom slučaju, kod državljanina Republike Rumunjske u osobnom vozilu, u kutiji za cipele u prtljažnom prostoru, carinski službenici pronašli su dvije žive kornjače vrste čančare koje se nalaze na popisu zaštićenih vrsta životinja. Prekršitelju je izrečena i naplaćena kazna u iznosu 2.000,00 kuna za počinjeni prekršaj, a zaštićene životinje su oduzete temeljem rješenja komisije za carinske prekršaje Carinarnice Vukovar i pod nadzorom inspekcijske službe za zaštitu prirode zbrinute u centar zaštićenih vrsta.
Također na području iste carinarnice, carinski službenici pokrenuli su prijavu o počinjenom prekršaju iz članka 241. stavak 1. točka 2. Carinskog zakona. Naime u osobnom vozilu francuskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike Turske, carinski su službenici prilikom pregleda u tvorničkoj šupljini u prtljažnom prostoru pronašli 3200 komada cigareta "Marlboro" u vrijednosti 1.600,00 kuna. Prekršitelju je izrečena i naplaćena kazna u iznosu od 3.000,00 kuna za počinjeni prekršaj, a roba je oduzeta.



Pisane vijesti