Spriječen nezakonit unos nautičke opreme i dijelova u Republiku Hrvatsku

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/PC030002_thumb.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Na temelju operativnih saznanja carinskih službenika Carinarnice Pula, Odjel za nadzor, Odsjek za upravljanje rizikom, istrage i suzbijanje prijevara duže je vrijeme provodio pojačane mjere nadzora nad njemačkim državljaninom. Dana 3. prosinca 2007. godine, u večernjim satima, u suradnji s policijskim službenicima Policijske postaje Poreč, u marini Funtana, provedena je carinska provjera u sklopu koje je pregledano plovilo (jedrilica) tipa Bavaria 32 Holiday, pod imenom ''Hakuna Matata'', austrijske državne pripadnosti, a kojim je upravljala nadzirana osoba.

 

Detaljnim pregledom plovila utvrđeno je da se u njegovoj unutrašnjosti nalazi ukupno 63 koleta, odnosno 253 komada i 10 kompleta nove nautičke opreme i dijelova, koji nisu prijavljeni carinarnici. Prilikom provođenja carinske provjere utvrđeno je da je predmetna roba morskim putem dopremljena iz Republike Slovenije te da imenovani plovilom nije ušao u Republiku Hrvatsku, poštujući odredbe Zakona o nadzoru državne granice, preko nadležnog pomorskog graničnog prijelaza.

 

Slijedom izloženog, protiv počinitelja je pokrenut prekršajni postupak u kojemu je strana roba zatečena u plovilu  trajno oduzeta. Vrijednost oduzete robe procjenjuje se na iznos od  75. 000 kuna.



Pisane vijesti