Na CI luka Rijeka otkriven pokušaj krijumčarenja 81,325 kg kokaina

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/DSC00591_thumb.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Dana 14. rujna 2007. godine, na kontejnerskom terminalu Brajdica,   CI LUKA RIJEKA, Carinarnica Rijeka, a u okviru provođenja redovitih mjera carinskog nadzora i kontrole, otkriven je pokušaj krijumčarenja 81,325 kg opojne droge tipa kokain.

 

            Opojna droga pronađena je u suradnji s djelatnicima kriminalističke policije, zapakirana u 139 paketa, sakrivena u tvorničkim šupljinama kontejnera, koji je u Luku Rijeka pristigao brodom iz Ekvadora, prevozeći kao legalno deklarirani teret bambusove drvene grede.

 

            Naime, uvidom u prateću dokumentaciju od strane carinskih službenika, isti je određen kao sumnjiv, nakon čega se pristupilo detaljnom  pregledu i pretrazi. Nakon analize rendgenske snimke kontejnera, bušenjem i rezanjem, u tvorničkim šupljinama poda, vrata, bočnih stranica te profila koji povezuje zidove sa stropom kontejnera, pronađeno je ukupno 139 paketa opojne droge tipa kokain, u ukupnoj količini od 81,325 kg.

 

            S obzirom da je na gore navedeni način došlo do kršenja carinskih propisa, pronađena opojna droga je zaplijenjena, a protiv otpremnika je pokrenut prekršajni postupak. 



Pisane vijesti