Spriječen nezakonit unos gotovine

Slika /arhiva/Slike/Novosti/oksypn_11901.jpg

Dana 17. veljače 2012. godine na području mjesne nadležnosti Carinarnice Dubrovnik na Carinskoj ispostavi Karasovići, carinski službenici spriječili nezakonit prijenos gotovine. Naime, prilikom kontrole ulaza u Republiku Hrvatsku kod stranog državljanina, carinski službenici uz nazočnost policijskog službenika, pronašli su u vjetrovki vozača, neprijavljenu gotovinu u iznosu od 19.700,00 eura. Navedenom radnjom počinjen je prekršaj iz Zakona o deviznom poslovanju jer carinskim službenicima prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku nije prijavljena gotovina u iznosu od 10.000,00 eura ili više.

Također, dana 19. veljače 2012. godine na području mjesne nadležnosti Carinarnice Krapina na Carinskoj ispostavi Macelj, carinski službenici spriječili su nezakonit prijenos gotovine.
Na izlasku iz Republike Hrvatske državljanin Republike Srbije nije prijavio carinskim službenicima prijenos gotovine u iznosu od 13.000,00 eura, što je utvrđeno prilikom pregleda vozača i osobnog vozila. Navedenom radnjom počinjen je prekršaj u vezi članka 74. Zakona o sprečavanju pranja novca i financiranja terorizma.



Pisane vijesti