Provedena akcija „veletržnica zagreb – zelena tržnica

Slika /arhiva/Slike/Novosti/CarinaNovosti_1623_201311151601081268.jpg

Akcija je provedena u cilju otkrivanja obavljanja neregistrirane djelatnosti i nezakonitog prometa trošarinskih roba.

Dana 14. studenog 2013. godine na području mjesne nadležnosti Odjela za mobilne jedinice Zagreb, ovlašteni carinski službenici Carinske uprave Sektora za nadzor Službe za mobilne jedinice, Odjela za MJ Zagreb, u suradnji sa službenicima PCU Zagreb Službe za nadzor, Carinskih ureda Zagreb I. i Zagreb 2. te Carinskih ureda Krapina i Karlovac, proveli su mjere nadzora u cilju otkrivanja povreda zakonskih propisa kojima se regulira djelatnost trgovine i usluga kao i otkrivanje povreda carinskih, trošarinskih i drugih propisa iz svoje nadležnosti.

U provedbi mjera nadzora korištena je raspoloživa tehnička oprema i prijevozna sredstva te je mjere nadzora provodilo ukupno 57 ovlaštenih carinskih službenika.

Proveden je nadzor nad 94 pravnih i fizičkih osoba, a privremeno je oduzeto 7.400,00 kg različitog voća i povrća, 6.800,00 grama duhana, 227 komada odjevnih artikala. Ukupno će biti podneseno pet optužnih prijedloga nadležnom Prekršajnom sudu zbog počinjenih prekršaja opisanih člankom 70. stavkom 1. Zakona o trgovini, dvije prijave o počinjenom prekršaju nadležnom Vijeću za prekršaje Područnog carinskog ureda Zagreb opisanih člankom 102., stavak 1., točka 17. Zakona o trošarinama te 57 naknadnih provjera vezanih za vrstu registriranih djelatnosti Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava - OPG-a.

U svrhu pokretanja eventualnih prekršajnih i kaznenih postupaka Carinska uprava Republike Hrvatske, provodi daljnje mjere i radnje.



Pisane vijesti