Provedba pojačanih nadzornih aktivnosti Carinske i Porezne uprave u području fiskalizacije u prometu gotovinom

Slika /11019/FAH-H3235277_cr.jpg

Ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske i Porezne uprave, provodit će pojačanje nadzore fiskalizacije od 1.7.2022. godine na cijelom području Republike Hrvatske, s posebnim naglaskom na jadransku obalu, otoke i područje Grada Zagreba. 

Ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske i Porezne uprave, provodit će pojačanje nadzore fiskalizacije od 01.07.2022. godine na cijelom području Republike Hrvatske, s posebnim naglaskom na jadransku obalu, otoke i područje Grada Zagreba.

Nadzorne aktivnosti provodit će se ciljano, na temelju prethodno provedene analize rizika, s ciljem otkrivanja poreznih obveznika koji evidentno i sustavno krše porezne propise te time onemogućavaju nesmetano poslovanje urednim poreznim obveznicima.

Primjenom suvremenih metoda i tehnika kojima se pruža sve dublji uvid u način poslovanja i navike poreznih obveznika, ovlašteni službenici Carinske i Porezne uprave pored pojačanih nadzora fiskalizacije provode i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa. Navedenim postupcima se putem web aplikacije „Fiskalizacija“ na mobilnim uređajima  prati i provjerava izdavanje i fiskaliziranje računa u realnom vremenu.

Pozivamo sve građane kao i pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost da prijave sve nepravilnosti s kojima se susreću putem besplatnog telefona 0800-1222 ili putem maila javnost@carina.hr .

Pisane vijesti