Uvođenje modernizirane EMCS web aplikacije za gospodarstvenike

Slika /dokumenti/e-Carina/EMCS/Slika informacije općenita.jpg

Obavještavamo trošarinske obveznike koji koriste servis Carinske uprave – EMCS web aplikaciju za gospodarstvenike (https://e-carina.carina.hr/emcs/), da će se dana 30. lipnja 2022. u produkciju isporučiti modernizirana EMCS web aplikacija za gospodarstvenike.

Ministarstvo financija, Carinska uprava kontinuirano razvija i unapređuje aplikativne sustave, te je u tom kontekstu i EMCS web aplikacija za gospodarstvenike modernizirana na novim tehnologijama.
 
Uvođenjem modernizirane EMCS aplikacije osigurava se kontinuitet servisa i olakšava komunikacija s gospodarstvenicima i sustavima drugih država članica Europske unije.
 
Modernizirana EMCS web aplikacija za gospodarstvenike omogućava korištenje istih funkcionalnosti kao i postojeća web aplikacija  samo putem drugačije prezentiranog korisničkog sučelja, a s tim u svezi i drugačijeg načina kretanja/navigacije po aplikaciji, koja je usklađena sa standardima implementacije novih aplikativnih rješenja Informacijskog sustava Carinske uprave.
 
Trošarinski obveznici - korisnici aplikacije će nastaviti koristiti funkcionalnosti koje su koristili i dosada i koje nisu mijenjane. Izmjene se odnose samo na novo korisničko sučelje i način navigacije po aplikaciji, a kako je pojašnjeno u Uputama za korisnike.
 
Upute za korisnike detaljno opisuju korištenje modernizirane EMCS web aplikacije za gospodarstvenike prema profilima korisnika i poslovnim procesima i dostupne su na mrežnim stranicama Carinske uprave unutar izbornika e-Carina/EMCS/Upute i dodatne informacije za korisnike https://carina.gov.hr/istaknute-teme/e-carina/emcs/upute-i-dodatne-informacije-za-korisnike/3598, odnosno biti će dostupne unutar same aplikacije (za on-line konzultaciju, ispis ili pohranu lokalno na računalu).
 
Razvoj modernizirane EMCS aplikacije Ministarstva financija, Carinske uprava sufinanciran je sredstvima Europske Unije iz  Europskog socijalnog fonda.
 


Stranica