Prilikom pretraga kuća pronađen nelegalni duhan

  • Slika /5866/glavna slika.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Provodeći pojačane mjere nadzora carinski službenici Službe za mobilne jedinice Varaždin u dvije kuće pronašli su ukupno 7 402,30 kilograma duhana.

Carinski službenici Područne jedinice -  Službe za mobilne jedinice Varaždin prilikom pretrage obiteljske kuće dana 30. travnja u garažnom prostoru pronašli su skriveni otvor koji je vodio u prikrivenu podrumsku prostoriju. U podrumskoj prostoriji pronađene su 22 kartonske kutije, ukupne težine 3 409,20 kilograma, ispunjene duhanskom sirovinom za koju vlasnik ne posjeduje nikakvu dokumentaciju.    
 
Sljedećeg dana pretragom druge obiteljske kuće u garažnom prostoru pronađeno je 26 kartonskih kutija ukupne težine 3 993,10 kilograma duhanske sirovine bez ikakve dokumentacije. Na istom mjestu pronađena je i električna dizalica marke „Hercules“ koja je služila za manipulaciju kartonskih kutija  ispunjenih duhanom.

Protiv prekršitelja  bit će podnijete odgovarajuće prijave nakon konzultacija s Općinskim državnim odvjetništvom te će se podnijeti i zahtjevi za naplatu trošarine u ukupnom iznosu od 4.441.380,00 kuna. Duhan i dizalica oduzeti su od prekršitelja.
 

Pisane vijesti