Pretragom objekta pronađen duhan, marihuana i 7 osobnih vozila

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/CarinaNovosti_1597_201310211423465227.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Dana 18. listopada 2013. godine, ovlašteni carinski službenici OMJ Varaždin u suradnji sa službenicima PP Bjelovar, na temelju Naredbe Prekršajnog suda u Bjelovaru izvršili su pretrage dviju obiteljskih kuća na području Bjelovara.

U obiteljskoj kući na području grada Bjelovara, pronađeno je 1850 grama duhana, 535,1 gram marihuane cannabis i jedna stabljika marihuane-cannabis visine 170 cm. Marihuana je oduzeta od strane službenika krim. policije PU Bjelovarsko-bilogorske, a protiv prekršitelja će biti podnesena Kaznena prijava zbog kaznenog djela iz čl. 190 Kaznenog zakona. Duhan je oduzet od strane službenika OMJ Varaždin, a protiv prekršitelja biti će podnesena Prijava o počinjenom prekršaju i podnesen Zahtjev za naplatu trošarine zbog počinjenog prekršaja iz čl. 102 st. 1. t. 17. Zakona o trošarinama.

Istog dana, na obiteljskom imanju u Bjelovaru pronađeno je i oduzeto 7 osobnih vozila koja su dopremljena iz Republike Austrije u namjeri da ih se rastavi i dijelove proda. Provjerom u IS MUP-a, za jednim osobnim vozilom raspisana je Međunarodna potraga putem Interpola budući da je isto u srpnju 2013. godine otuđeno od vlasnika u Republici Austriji. Protiv prekršitelja biti će podnesena Prijava o počinjenom prekršaju i Zahtjev za naplatu posebnog poreza zbog počinjenog prekršaja iz čl. 29 st. 1. Pravilnika o posebnom porezu na motorna vozila.



Pisane vijesti