Pretragom autobusa i osobnog vozila pronađene cigarete

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/CarinaNovosti_1599_201310241605122542.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Dana 22.10.2013. godine u noćnim satima ovlašteni carinski službenici OMJ Rijeka zaustavili su na cesti neposredno pokraj Tunela Učka u pravcu Pazina osobno vozilo kojim je upravljao hrvatski državljanin. Pretragom vozila u prtljažnom prostoru i prostoru za rezervni kotač pronađeno je 17000 komada cigareta i 2,00 kg sitno rezanog duhana koji nisu označeni duhanskim markicama Ministarstva Financija Republike. Zatečene cigarete i sitno rezani duhan za pušenje privremeno su oduzete a protiv vozača biti će pokrenut prekršajni postupak i postupak naplate trošarine sukladno Zakona o trošarinama.

Dana 23.10.2013. godine na izlazu iz Republike Hrvatske carinski službenici OMJ Zagreb u suradnji sa službenicima PGP Bregana obavili su pregled autobusa srpskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike Srbije.
Pretragom autobusa pronađeno je skriveno u spremniku za vodu smještenom u prtljažnom prostoru 220 kutija cigareta Marlboro obilježenih nadzornim markicama Ministarstva financija Republike Srbije. Pronađene cigarete izuzete su iz prostora autobusa i Potvrdom o privremenom oduzimanju oduzete od vlasnika.
Kao vlasnik pronađenih cigareta javio se vozač protiv kojeg je podnesena Prijava o počinjenom prekršaju i Zahtjev za naplatu trošarine sukladno Zakonu o trošarinama.



Pisane vijesti