Potpredsjednik hrvatskog sabora gosp. dr. Darko Milinović svečano otvorio Carinarnicu Otočac

 

         Podržavajući inicijativu gospodarskih struktura Ličko–senjske županije, Vlada Republike Hrvatske donijela je zaključak o osnivanju Carinarnice Otočac i Odluku o početku rada za dan 23. listopada 2007. godine, a sve u cilju potpunijeg i djelotvornijeg zadovoljavanja potreba regionalnog gospodarstva i uštede njihovih troškova u provođenju carinskih postupaka.

       Osnivanjem Carinarnice Otočac sa sjedištem u Otočcu usklađuje se teritorijalno ustrojstvo carinske službe sa stvarnim tijekom robnog prekograničnog prometa, čime se carinska služba približava gospodarskim subjektima i služi kao njihov servis, što predstavlja znakovit pomak državne administracije u odnosu na interese gospodarstva.

       Projekt uređenja i opremanja prostora Carinarnice Otočac uspješno je realiziran zahvaljujući dobroj suradnji Grada Otočca, Ličko-senjske županije i Ministarstva financija, Carinske uprave.

       Novi ustroj Carinarnice Otočac u potpunosti zadovoljava potrebe Ličko-senjske županije s obzirom na veličinu, broj stanovnika i gospodarske potencijale navedene županije. Ličko-senjska županija je najveća hrvatska županija i posebno značajna zbog svog geoprometnog položaja kroz koji prolazi uzdužno autocesta „ Dalmatina“ Zagreb – Split, na koju se vežu svi ostali važniji županijski cestovni prometni pravci.

       U okviru Carinarnice Otočac organiziran je rad četiri carinske ispostave i to: Otočac robna), Gospić (robna), Senj (robno-granična) i Ličko Petrovo Selo (granična) s Carinskim odjeljkom Užljebić.

       Osnivanjem Carinarnice Otočac omogućeno je otvaranje 30-tak novih radnih mjesta, a sigurni smo da će novi službenici ove Carinarnice zajedno s postojećim službenicima, svojim stručnim i kvalitetnim radom uz punu potporu stručnih službi Središnjeg ureda doprinijeti djelotvornijem i jednostavnijem provođenju carinskih procedura, a samim time i daljnjem razvoju gospodarstva u Ličko-senjskoj županiji.

 

 
 
 
 

 

 



Pisane vijesti