Podnošenje specifikacije energenata iz članka 85. zot-a putem sustava e-trošarine

Slika /arhiva/Slike/Novosti/CarinaNovosti_2119_201504281404368097.jpg

Obavještavamo gospodarstvenike o uvođenju novog trošarinskog obrasca SP-EN (Specifikacija energenata) u sustav e-Trošarine.

Obrazac SP-EN je specifikacija  energenata iz članka 85. stavka 1. Zakona o trošarinama za koje nije propisana visina trošarine u članku 84. stavku 3. Zakona i koji se koriste za druge namjene, a ne kao pogonsko gorivo ili gorivo za grijanje ili dodatak pogonskom gorivu ili gorivu za grijanje.

Od 28. travnja 2015. gospodarstvenici mogu elektronički podnositi Specifikaciju energenata putem web aplikacije e-Trošarine.

Ujedno objavljujemo ažuriranu verziju tehničke dokumentacije za razvoj aplikacija gospodarstvenika za elektroničko podnošenje obrazaca u sustav e-Trošarine, proširenu za SP-EN obrazac.

Na predprodukcijskom okruženju kontinuirano je omogućena razmjena poruka preko G2B kanala u XML formatu za testiranje vlastitih aplikacija gospodarstvenika za obrasce obuhvaćene tehničkom specifikacijom, kao i za testno podnošenje obrazaca putem web aplikacije e-Trošarine test-žuta ikona (https://test.e-carina.carina.hr/etrosarine).



Pisane vijesti