Otkriveno nezakonito postupanje s naftnim derivatima

  • Slika /8953/glavna slika.jpg
  • Slika
  • Slika

Carinski službenici Službe za mobilne jedinice Zagreb i policijski službenici Operativne grupe Zagreb 5. studenog 2020. pronašli su nadzorom teretnog kombi vozila u Jastrebarskom nelegalne naftne derivate .

Provodeći  kontinuirane mjere nadzora nad kretanjem trošarinskih proizvoda – naftnih derivata, carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Zagreb i policijski službenici Operativne grupe Zagreb u mjestu Jastrebarsko izvršili su nadzor teretnog kombi vozila prilikom čega su pronađeni naftni derivati za koje vozač ne posjeduje popratnu dokumentaciju odnosno dokaz o stjecanju.
 
Pregledom vozila pronađena su 3 PVC spremnika (po 1 000 l) u kojima se nalazilo ukupno
3 000 litara naftnih derivata te će uzorci uzeti iz navedenih spremnika biti dostavljeni na analizu u Carinski laboratorij.
 
Protiv prekršitelja bit će izdani prekršajni nalozi i izrečene novčane kazne u ukupnom iznosu od 210.000,00 kuna te zahtjev za naknadni obračun trošarine u iznosu od 9.180,00 kuna.  Pronađena roba i vozilo oduzeto je potvrdom o privremenom oduzimanju predmeta kao mjera osiguranja naplate trošarine.

Pisane vijesti