Otkriveni pokušaji nezakonitog unosa cigareta na području nadležnosti Carinarnice Osijek

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/CarinaNovosti_1356_201301151328596816.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Dana 14. siječnja 2013. godine carinski službenici Službe za mobilne jedinice, Odjela za mobilne jedinice Osijek na CI Bajakovo, Carinarnica Osijek u provedbi pojačanih mjera nadzora i kontrole prilikom ulaza u Republiku Hrvatsku, u dva slučaja otkrili pokušaj nezakonitog unosa cigareta na sakriven način.

U prvom slučaju, na ulazni kolni trak pristupio je turski državljanin koji je upravljao teretnim motornim vozilom turskih registarskih oznaka. Kako je isti niječno odgovorio na upit ima li što prijaviti carinskoj kontroli, carinski službenici Odjela mobilne jedinice pristupili su pregledu i pretrazi kabine vozila, odnosno prtljažnog prostora. Pregled je rezultirao pronalaskom 4.400 komada raznih marki cigareta koje su se nalazile u sanducima ispod madraca kreveta smještenog u kabini teretnog vozila.

U drugom slučaju, kao ulazni putnik pristupio je bugarski državljanin koji je upravljao osobnim motornim vozilom bugarskih registarskih oznaka. Na konstataciju kako nema ništa za prijaviti carinskoj kontroli, izvršen je pregled i pretraga osobnog vozila te putničke prtljage. Pomoć prilikom pretrage pružio je  službeni carinski pas, koji je reagirao u nekoliko navrata. Samim time pronađena je ukupna količina od 3.400 komada cigareta marke RODEO koje su se nalazile u rezervnom kotaču (1.000 komada), te 2.200 komada ispod prednjeg i zadnjeg sjedišta vozila.

Protiv počinitelja navedenih prekršajnih postupaka podnijete su prijave Vijeću za prekršaje Carinarnice Osijek, te je u oba slučaja obračunata i naplaćena trošarina na predmetne cigarete, koja je u ukupnom iznosu bila 7.282,80 kuna.



Pisane vijesti