Definirane procedure i postupci za upis plovila u hrvatske registre brodova

Slijedom nedavnih izmjena poreznih i carinskih propisa kojima je omogućeno povoljnije carinjenje plovila privremeno uvezenih u Republiku Hrvatsku, u Ministarstvu turizma je održano nekoliko sastanaka s Ministarstvom financija – Porezne i Carinske uprave, Ministarstvom pomorstva, prometa i infrastrukture, Hrvatskom gospodarskom komorom i drugim nadležnim institucijama, s ciljem usuglašavanja procedura i postupaka potrebnih za carinjenje i za upis plovila u hrvatske registre brodova.

Vezano za upis plovila  u hrvatske registre brodova pripremljen je informativni letak koji sadrži detaljne informacije o carinjenju i načinu registracije plovila u RH te dokumentaciji koju je potrebno prikupiti kako bi se mogao izvršiti upis plovila u hrvatske registre brodova.

Letci su pripremljeni na hrvatskom, engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku te se nalaze na web stranicama institucija koje sudjeluju u tom procesu, kao i na stranicama Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske udruge poslodavaca. Tiskani primjerci letaka distribuirani su i svim lučkim kapetanijama i marinama u Hrvatskoj, a bit će dijeljeni i na međunarodnim nautičkim sajmovima.

Sve eventualne upite oko ove teme zainteresirani mogu uputiti na posebno otvorenu e-mail adresu: nautika@hgk.hr



Pisane vijesti