Otkriven pokušaj krijumčarenja droge

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/CarinaNovosti_1670_201401101525592316.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Dana 9. siječnja 2014. godine, u poslijepodnevnim satima na RGP Bajakovo, PCU Osijek, ovlašteni carinski službenici u provedbi mjera nadzora i kontrole u putničkom prometu, otkrili su pokušaj krijumčarenja droge tip MARIHUANA.

U kombi vozilu slovenskih registracijskih oznaka, marke Citroen - Jumper, kojim je upravljao srpski državljanin, prilikom pregleda vozila i prtljage, carinski službenici primijetili su preinake na podvozju vozila, odnosno naknadne dogradnje koje nisu od strane proizvođača. Detaljnim pregledom uočeni su otvori u podvozju vozila, što je izazvalo sumnju u moguće krijumčarenje. O tome je obaviješteno Državno odvjetništvo i sukladno zakonu ishođen je nalog za pretragu vozila, koji je obavljen u suradnji s djelatnicima Službe kriminalističke policije, PU Vukovarsko-srijemske.

Kao rezultat pretrage, u lijevom pragu nadograđenog prostora i u podvozju vozila pronađeno je ukupno 16 paketića, omotanih samoljepivom trakom, unutar kojih se nalazila suha biljna materija koja je karakteristična za drogu tip Marihuana. Preliminarnom analizom i testiranjem, sumnje da se u paketićima nalazi droga su potvrđene, odnosno zaplijenjeno je 13,39 kg Marihuane. Daljnju istragu protiv počinitelja navedenog kaznenog dijela preuzeli su policijski službenici PU Vukovarsko-srijemske.

 



Pisane vijesti