Otkriven nezakonit prijevoz velike količine suhog duhana u listu

  • Slika /9046/glavna slika.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Carinski službenici Službe za mobilne jedinice Zagreb u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave zagrebačke, Operativnom grupom Zagreb i Ravnateljstvom policije, Mobilnim jedinicama za provedbu nadzora državne granice, pregledom teretnog i kombi vozila na području Zagreba pronašli su velike količine nelegalnog suhog duhana u listu.  
 

Provodeći pojačane mjere nadzora 4.prosinca 2020. u sklopu koordinirane akcije Carinske uprave, Sektora za mobilne jedinice, Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Zagreb u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave zagrebačke, Operativnom grupom Zagreb i Ravnateljstvom policije, Mobilnim jedinicama za provedbu nadzora državne granice, na području grada Zagreba izvršen je pregled teretnog i kombi vozila prilikom čega su pronađene velike količine suhog duhana u listu, koji nije bio obilježen duhanskim markicama Ministarstva financija Republike Hrvatske.
 
Pregledom teretnog i kombi vozila pronađeno je ukupno:
-  5.580,00 kilograma suhog duhana u listu.

Protiv prekršitelja bit će podnesene kaznene prijave te zahtjev za naplatu trošarine u ukupnom iznosu od 4.464.000,00 kuna. Pronađena roba  i vozila su oduzeti.

                           



Pisane vijesti