Oduzeti krivotvoreni satovi i krijumčarene cigarete

  • Slika /5964/glavna slika .jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Carinski službenici Službe za mobilne jedinice Zagreb i Osijek oduzeli su satove za koje postoji sumnja da su krivotvoreni i spriječili krijumčarenje cigareta.

Provodeći tijekom vikenda mjere nadzora ovlašteni carinski službenici Područne jedinice -Službe za mobilne jedinice Zagreb na području grada Zagreba zatekli su hrvatskog državljanina u prodaji ručnih satova robnih marki: „Omega“, Tag Heuer“, „Rolex“, „Breitling“ i dr. Ukupno je oduzeto 11 komada satova za koje postoji sumnja da povrjeđuju prava intelektualnog vlasništva.
 
Na graničnom prijelazu Bajakovo carinski službenici Područne jedinice -Službe za mobilne jedinice Osijek pronašli su u kombi vozilu makedonskih registarskih pločica 22 200 komada raznih vrsta cigareta koje su bile sakrivene u krovnom prostoru rashladnog uređaja vozila.
 
Protiv prekršitelja podneseni su prekršajni nalozi u ukupnom iznosu od 95.200,00 kuna, a za cigarete je podnesen i zahtjev za naplatu trošarine u iznosu od 18.531,80 kuna. Cigarete i satovi su oduzeti.

 



Pisane vijesti