Na ci karasovići otkriven pokušaj krijumčarenja osoba

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/P1270081.jpg
  • Slika
  • Slika

Dana 27. siječnja 2009. godine, u 04.00 sati, carinski službenici CI Karasovići Carinarnice Dubrovnik su u suradnji s policijskim djelatnicima PU Dubrovačko – neretvanska otkrili pokušaj krijumčarenja osoba u motornom vozilu marke FIAT DUCATO s kamp kućicom talijanskih registarskih oznaka.

U jutarnjim satima na ulazni putnički terminal iz pravca pristupilo je predmetno motorno vozilo talijanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao talijanski državljanin te s njim kao suputnik albanska državljanka.

Na upit djelatnika imaju li što za prijaviti, putnici su izjavili niječno, no kako se posumnjalo u izjavu putnika, pristupilo se pregledu vozila.

Detaljnim vanjskim pregledom vozila nisu utvrđene nepravilnosti te se pristupilo pregledu unutrašnjosti vozila, tijekom kojeg je suputnica iz vozila bila vrlo kooperativna, no carinski je službenik uočio jednu neobičnu gestu koja mu se učinila sumnjivom. Naime, odmah nakon što bi nešto pokazala carinskim službenicima, vratila bi se sjesti na drveni sanduk pokriven spužvom. Slijedom sumnje carinskog službenika pristupilo se detaljnom pregledu predmetnog sanduka. Otvaranjem sanduka utvrđeno je da se u istom nalazi plastični rezervoar – spremnik za vodu zapremine cca. 250 lit, na vrhu kojeg je bio poklopac na navijanje promjera cca. 15 – 20 cm. Na upit carinskog službenika što se nalazi unutar spremnika za vodu, suputnica je odgovorila da je u istom voda. Po otvaranju poklopca unutar spremnika uočeno je nešto crne boje što se miče. Daljnjim radnjama utvrđeno je da je spremnik napravljen od dva dijela te da je pogodan za krijumčarenje ljudi. Nakon odvajanja spremnika iz njega je izašla mlađa ženska osoba, za koju je ustanovljeno da je albanska državljanka.

S obzirom da se radi o kaznenom djelu, sve su osobe uhićene te privedene u PP Gruda nadležnoj za ovaj slučaj.



Pisane vijesti