Na CI Bajakovo otkriven pokušaj krijumčarenja opojne droge tipa smeđi heroin

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/S5020041a1_thumb.jpg
  • Slika
  • Slika

Dana 20. lipnja 2006. godine, na CI Bajakovo, u okviru provođenja redovnih mjera carinskog nadzora otkriven je pokušaj krijumčarenja opojne droge tipa smeđi heroin.

Na upit carinskog službenika ima li što za prijaviti hrvatski  državljanin, vozač osobnog automobila marke FIAT PUNTO, švicarskih registarskih oznaka negativno je odgovorio. Uvidom u knjižicu vozila utvrđeno je da je vozač nije vlasnik vozila, nego osoba s prebivalištem u Švicarskoj, nakon čega se pristupilo pregledu vozila.

Pri tome su pregledom vozila, u zadnjem lijevom boku istog, a između tapeciranog dijela i vanjskog lima, uočene PVC vrećice čiji je sadržaj bio svjetlo smeđi prah.       

Slijedom ishođenog naloga istražnog suca, u suradnji s djelatnicima Odjela za droge PU Vukovarsko-srijemske pronađeno je 11 vrećica, omotanih samoljepljivom trakom, ukupne težine 5.545 grama, slijedom čega je nad njima izvršeno testiranje na narkotike te je utvrđeno da se radi o opojnoj drogi tipa SMEĐI HEROIN. Procijenjena vrijednost skrivene droge iznosi 2.218.000,00 Kn.



Pisane vijesti