Na ci bajakovo otkriven pokušaj krijumčarenja heroina

Slika /arhiva/Slike/Novosti/DSC_00141_thumb.jpg

Dana 20. rujna 2008. godine na CI Bajakovo, Carinarnica Vukovar, u okviru provođenja redovnih mjera carinskog nadzora, otkriven je pokušaj krijumčarenja heroina.

Pokušaj krijumčarenja je otkriven u osobnom motornom vozilu njemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao turski državljanin i u kojem je ukupno pronađeno 9,85 kg opojne droge tipa heroin.

Na upit carinskog službenika ima li što za prijaviti, putnik je odgovorio da ima 20 kutija cigareta. Kontrolom putne isprave, carinski djelatnik je zamijetio da je putnik imao zabranu ulaska u Republiku Hrvatsku.

Pristupilo se detaljnom pregledu vozila i prtljage, te je na zadnjem sjedalu uočen kofer koji je bio prilično težak i imao je zadebljano dno. Skidajući donji dio oplate kofera uočen je neobičan paket. U paketu je pronađena tvar koja je svojom bojom podsjećala na heroin a to je i potvrđeno izvođenjem preliminarnog testa.

Ishođenjem sudskog naloga nastavljena je pretraga vozila. U koferu koji se nalazio na zadnjem sjedalu pronađeno je 5,15 kg opojne droge tipa heroin a u drugom koferu pronađeno je 4,70 kg opojne droge tipa heroin. Ukupno u oba kofera je pronađeno skriveno u 2 paketa 9,85 kg opojne droge tipa  heroin.



Pisane vijesti