Na ci bajakovo otkriven pokušaj krijumčarenja 8.696.000 komada cigareta marke jin ling

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/DSC_0003_thumb.jpg
  • Slika

Dana 18. prosinca 2008. godine oko 04,30 sati na teretnom ulazu CI Bajakovo vozač teretnog motornog vozila njemačkih registarskih oznaka, državljanin Grčke prijavio je za provoz smrznuto povrće (smrznuti grašak i mahune) u količini 1056 kartona, bruto težine 15.816 kg. Na temelju analize rizika djelatnici Carinarnice Vukovar, Odsjeka za suzbijanje krijumčarenja i CI Bajakovo, odabrali su predmetno teretno vozilo, hladnjaču, za detaljnu pretragu.

               Kako je rezultat Rtg pregleda ukazao je da se u navedenoj hladnjači nalazi neprijavljena druga vrsta robe pristupilo se detaljnom pregledu pošiljke. Ulaskom u tovarni prostor hladnjače kroz mali otvor od 30- tak cm između robe i krova u četvrtom redu otvorena je kutija, prilikom čega je utvrđeno da se u istoj nalaze cigarete marke JIN LING. Nakon osnovane sumnje da se radi o iznimno velikom pokušaju krijumčarenja cigareta putem PU Vukovarsko srijemske obaviješteni su državno odvjetništvo i istražni sudac radi pokretanja istražnog i kaznenog postupka.

            Okončanjem detaljne pretrage utvrđeno je da se uz deklarirano smrznuto povrća u vozilu se nalazi veća količina krijumčarenih cigareta marke LIN JANG u količini od 8.697.600 komada (43.488 šteka ili 434.880 kutija) tržišne vrijednosti 4.400.000,00 kuna. Protiv navedenog vozača u tijeku je carinsko-prekršajni i kazneni postupak.

Pisane vijesti