Ics – objava nove dokumentacije za gospodarstvenike

Obavještavaju se gospodarski subjekti koji sudjeluju u ICS postupcima podnošenjem ulazne skraćene deklaracije (USD) da će od 01.lipnja doći do manjih izmjena vezanih uz ICS aplikaciju i bit će puštena u rad nova verzija.

Mijenja se uvjet C583 i ukida pravilo R805 što će posljedično utjecati na način formiranja poruke IE315 (Ulazna skraćena deklaracija) i IE313 (Izmjena USD). Sukladno tome izmijenjena je i korisnička dokumentacija – Upute za gospodarstvenike na hrvatskom i engleskom jeziku, te Poslovne (FSS) i Tehničke specifikacije (DDNIA)

Takve redovite promjene transeuropskih aplikacija su uobičajene i usporedno ih provode sve zemlje članice, temeljem uočenih grešaka tokom prethodnog razdoblja, a događaju se dva puta godišnje. Slijedeća takva promjena (ako bude potrebna), dogodit će se 01. Prosinca 2014. godine, o čemu ćete biti pravodobno obaviješteni.

Nakon što provedete navedene promjene u svojim vlastitim aplikacijama, ako želite možete ih testirati u našoj predprodukcijskoj (edukacijskoj) okolini koja je već uspostavljena.



Pisane vijesti