e-Prijava za obračun posebnog poreza na motorna vozila

Slika /slike/Vijesti/2016/4296/Slika automobila u koloni.jpg

e-Prijava za obračun posebnog poreza na motorna vozila je novi sustav elektroničkog podnošenja porezne prijave za obračun i plaćanje posebnog poreza na motorna vozila.

Njime se od 18. srpnja 2016. obveznicima posebnog poreza na motorna vozila (fizičkim i pravnim osobama) omogućuje elektroničko podnošenje porezne prijave za obračun i plaćanje posebnog poreza na motorna vozila. Ovaj način podnošenja porezne prijave služi isključivo ubrzanju postupka oporezivanja motornih vozila posebnim porezom te će se u odnosu na tako podnesene porezne prijave omogućiti jednostavnija i brža provedba poreznog postupka.

Poreznu prijavu može se podnijeti na dva načina:  s autorizacijom (korištenjem sustava e- Građani, odnosno putem NIAS-a) te bez autorizacije. Web aplikaciji porezni obveznici moći će pristupiti preko internetske stranice Carinske uprave carina.gov.hr u dijelu: „Aplikacije elektroničkog poslovanja u produkciji“, poveznica:  https://e-carina.carina.hr/ppmv. Porezni obveznici – pravne osobe kao i opunomoćenici koji podnose poreznu prijavu u ime i za račun poreznog obveznika posebnog poreza na motorna vozila moći će pristupiti podnošenju porezne prijave samo bez autorizacije (putem „otvorene“ web-aplikacije).

Pisane vijesti