Carinski službenici pretragom vozila pronašli 400 kg duhana

Zbog osnovane sumnje u nezakoniti prijevoz i posjedovanje duhana, ovlašteni carinski službenici pretragom vozila pronašli 400 kg duhana

Dana 27. srpnja 2015. godine, u suradnji sa službenicima MUP-a, PU bjelovarsko-bilogorske, Policijske postaje Daruvar, zbog osnovane sumnje u nezakoniti prijevoz i posjedovanje duhana, ovlašteni carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Varaždin izvršili su pretragu teretnog vozila koje je dana 26. srpnja 2015. godine u mjestu Maslanjača, zaustavljeno tijekom redovnih mjera nadzora.

Izvršenom pretragom vozila, zbog osnovane sumnje da vozač navedenog teretnog vozila nezakonito prevozi i posjeduje duhan u listu, pronađeno je ukupno 400 kilograma duhana u listu prešanog u blokove. 

Zbog počinjenja prekršaja kažnjivog člankom 102., stavak 1., točka 17., Zakona o trošarinama, carinski su službenici Odjela za mobilne jedinice Varaždin počinitelju prekršaja izdali prekršajni nalog u iznosu od 30.000,00 kn. Predmetni duhan je oduzet po potvrdi o privremenom oduzimanju te je kao osiguranje naplate trošarinskog duga u iznosu od 200.000,00 kn., privremeno oduzeto i teretno vozilo, sredstvo počinjenja djela.



Pisane vijesti | Nadzor | Nadzor