Carinski službenici oduzeli više različitih vrsta robe

  • Slika /slike/Vijesti/2015g/3500/Glavna fotografija.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Carinski službenici su oduzeli više različitih vrsta robe u postupcima kontrole putničkog i teretnog prometa i pretragom jednog objekta te su slijedom toga prekršiteljima izdani prekršajni nalozi i izrečene su prekršajne kazne.

U postupku kontrole putničkog i teretnog prometa te pretragom jednog objekta, carinski službenici su oduzeli više različitih vrsta robe poput duhana, cigareta i alkoholnog pića te su prekršiteljima izdani prekršajni nalozi i izrečene su prekršajne kazne.

U dane vikenda, carinski službenici Službe za mobilne jedinice, Odjela za mobilne jedinice Osijek, u postupku kontrole putničkog i teretnog prometa, na cesti D2, u Staroj Jošavi, na RGP Bajakovo i na RGP Tovarnik, prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku i carinsko područje Zajednice (EU), zaustavili su jedno osobno vozilo hrvatskih, tri autobusa bugarskih te jedno teretno vozilo srpskih registracijskih oznaka, kojim su upravljali državljani Republike Hrvatske, Bugarske i Srbije. Pretragom naprijed navedenih vozila, pronađeno je u kartonskim kutijama 40,00 kilograma sitno rezanog duhana, unutar putničke prtljage i u oplati krovova autobusa te u torbama ispod kreveta vozača ukupno 23.400 komada raznih vrsta cigareta, bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske i s nadzornim markicama Ministarstva financija Republike Srbije. Temeljem navedenog prekršiteljima su izdani Prekršajni nalozi kojim su im izrečene kazne u ukupnom iznosu od 18.000,00 kuna te je istima obračunata i naplaćena trošarina u ukupnom iznosu od 38.637,60 kuna, a predmetni duhan i cigarete su  oduzeti.

Isto tako, na području mjesne nadležnosti PCU Osijek, ovlašteni carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Osijek, temeljem naloga Prekršajnog suda u Osijeku izvršili su pretragu stambenih i drugih prostorija, u vlasništvu hrvatskog državljanina u gradu Đakovu. Tom prilikom, pretragom je pronađeno 400,00 litara žestokog alkoholnog pića - domaće rakije bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske te uređaj za destilaciju. Počinjen je prekršaj kažnjiv člankom 102. stavak 01. točka 04. Zakona o trošarinama te prekršitelju slijedi izdavanje prekršajnog naloga i obračun i naplata trošarine u iznosu od 5.117,68 kn. Navedena roba je oduzeta.
 

Pisane vijesti