Carinski službenici spriječili pokušaj nezakonitog prometa 3.516,30 kg duhana

  • Slika /slike/Vijesti/2015g/3499/Glavna slika.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Vršeći redovne mjere nadzora carinski i policijski službenici su 20. studenog 2015. godine spriječili pokušaj nezakonitog prometa 3.071,00 kilograma duhana u listu prešanog u blokove.

Carinski službenici Službe za mobilne jednice, Odjela za mobilne jedinice Zagreb, u suradnji sa policijskim službenicima PU Zagrebačke, Službe organiziranog kriminaliteta i službenicima PP Dugo Selo su 20. studenog 2015. godine spriječili pokušaj nezakonitog prometa 3.071,00 kilograma duhana u listu prešanog u blokove.

Carinski i policijski službenici, vršeći redovne mjere nadzora, u mjestu Dugom Selu, zatekli su hrvatskog državljanina, kako iz teretnog vozila hrvatskih registracijskih oznaka vrši pretovar duhana u listu prešanog u blokove, u drugo kombi vozilo, a da isti nije upisan u registar trošarinskih obveznika sukladno Zakonu o trošarinama. Zbog počinjenja prekršaja prekršitelju je uručen Prekršajni nalog u iznosu od 30.000,00 kn te će se podnijeti Zahtjev za naknadni obračun trošarine u iznosu od 1.535.500,00 kn. Teretna vozila i duhan koji su predmet prekršajnog djela su oduzeti.
 
Istoga dana, na području mjesne nadležnosti PCU Zagreb, ovlašteni carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Zagreb, temeljem naloga Prekršajnog suda u Zagrebu izvršili su pretragu stambenih i drugih prostorija, u vlasništvu hrvatskog državljanina iz zagrebačke Dubrave. Tom prilikom, u prostorijama dvije obiteljske kuće i garaže pronađeno je 24 PVC vreća u kojima se nalazilo 445,30 kilograma sitno rezanog duhana, koji nije bio obilježen nadzornim markicama Ministarstva financija Republike Hrvatske. Zbog počinjenja prekršaja protiv vlasnika kuća i korisnika poslovnih prostora će biti podnesen optužni prijedlog te će se podnijeti Zahtjev za naknadni obračun trošarine u iznosu od 244.915,00 kn. Duhan koji je predmet prekršajnog djela je oduzet.
 

Pisane vijesti