Carinski pas u kamperu otkrio pokušaj krijumčarenja 95.440 komada cigareta

Detaljnim pregledom kampera, uz uporabu službenog psa za detekciju duhana i duhanskih proizvoda „Rine“, je pronađeno 95.440 komada cigareta koje je ista propustila prijaviti prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku i carinsko područje Zajednice (EU).

Dana 13. rujna 2015. godine, carinski službenici Službe za mobilne jedinice, Odjela za mobilne jedinice Zagreb, u suradnji s policijskim službenicima PGP Macelj, uz uporabu carinskog službenog psa, spriječili su pokušaj krijumčarenja 95440 komada cigareta.

Naime, carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Zagreb, u suradnji s policijskim službenicima PGP Macelj, u postupku kontrole putničkog i teretnog prometa, na GP Macelj, prilikom izlaska iz Republike Hrvatske, zaustavili su kamper vozilo srpskih registracijskih oznaka kojim je upravljala državljanka Republike Srbije.

Detaljnim pregledom kampera, uz uporabu službenog psa za detekciju duhana i duhanskih proizvoda „Rine“, je pronađeno u bočnim stranicama te ispod sjedala u kamperu, skriveno 95440 komada cigareta marke "Marlboro", s nadzornim markicama Ministarstva financija Republike Srbije, koje je ista propustila prijaviti prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku i carinsko područje Zajednice (EU).

Zbog počinjenja prekršaja prekršiteljici je izrečena novčana kazna u iznosu od 17.100,00 kuna te je Područnom carinskom uredu podnesen Zahtjev za naplatu trošarine u ukupnom iznosu od 69.098,56 kuna. Roba koja je predmet prekršajnog djela je privremeno oduzeta, a kao osiguranje naplate nastalog trošarinskog duga izvršeno je oduzimanjem osobnog vozila - kampera marke Volkswagen.



Pisane vijesti | Nadzor | Nadzor