Carinska i Porezna uprava provode pojačane nadzore fiskalizacije

Slika /6021/1. pravo na pristup.jpg

S ciljem sprječavanja sive ekonomije i zaštite državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze, ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske i Porezne uprave provode pojačane nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske.

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske i Porezne uprave provode pojačane nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske s ciljem sprječavanja sive ekonomije i zaštite državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze. Pojačane nadzore provode ovlašteni službenici obiju Uprava samostalno, ali i u suradnji s drugim nadzornim službama, kroz organizirane zajedničke akcije.
Primjenom suvremenih metoda i tehnika kojima se pruža obuhvatan uvid u način poslovanja i navike poreznih obveznika, ovlašteni službenici, pored pojačanih nadzora fiskalizacije provode i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa. Navedenim postupcima se putem web aplikacije „Fiskalizacija“ na mobilnim uređajima  prati i provjerava izdavanje i fiskaliziranje računa u realnom vremenu.
Pozivamo sve građane kao i pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost da prijave sve nepravilnosti s kojima se susreću putem besplatnog telefona 0800-1222 ili putem e-maila javnost@carina.hr
 
 

Pisane vijesti