Aktivnosti na području Carinarnice Varaždin dana 12. svibnja 2010. godine

Tijekom jučerašnjeg dana na području Carinarnice Varaždin, od strane  carinskih službenika, otkriveno je nekoliko nepravilnosti iz nadležnosti Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Naime, dana 12. svibnja 2010. godine, na području mjesne nadležnosti  Carinarnice Varaždin, na poziv carinskih službenika CI Trnovec, od strane nadležnog inspektora cestovnog prometa Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, izvršen je inspekcijski nadzor u prijevozu robe protiv trojice talijanskih državljana, koji su upravljali teretnim vozilima bez odgovarajućih dozvola za cestovni prijevoz. Izrečena je kazna u ukupnom iznosu od 15.000,00 kuna.

Istoga dana, carinski službenici CI Goričan Carinarnice Varaždin, kontrolom autobusa portugalskih registracijskih oznaka, utvrdili su da prijevoznik nema potrebne dozvole za prijevoz putnika na relaciji Hrvatska – Mađarska, te su o svemu obavijestili inspektora cestovnog prometa Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, koji je vozaču za navedeni prekršaj izrekao kaznu u iznosu od 5.000,00 kuna.



Pisane vijesti