Aktivnosti na carinskom području republike hrvatske dana 11. svibnja 2010. godine

Tijekom jučerašnjeg dana na carinskom području Republike Hrvatske, carinski službenici otkrili su nepravilnosti slijedom kojih su pokrenuti prekršajni postupci protiv počinitelja i naplaćene mandatne kazne.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Zagreb, carinski službenici CI Žitnjak, pokrenuli su prekršajni postupak protiv pravne osobe i odgovorne osobe u pravnoj osobi s područja Republike Hrvatske. Provjerom dokumentacije utvrdili su da je pravna osoba prilikom carinjenja robe, istu prijavila pod netočnim tarifnim brojem, čime je nastao novi carinski dug u iznosu od 19.284,38 kuna. Za počinitelja prekršaja predviđena je novčana kazna u iznosu od 3.000,00 do 900.000,00 kuna za pravnu osobu, odnosno novčana kazna u iznosu od 1.000,00 do 100.000,00 kuna za odgovornu osobu u pravnoj osobi. Također, na području mjesne nadležnosti iste carinarnice, carinski službenici CI Bregana, naplatili su dvije mandatne kazne hrvatskoj državljanki i talijanskom državljaninu, koji prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku nisu prijavili dva komada nakita vrijednosti 5.330,00 kuna, te računalo “HP“ i monitor “PHILIPS“ vrijednosti 5.000,00 kuna. Za počinitelje prekršaja predviđena je novčana kazna u iznosu od 1.000,00 kuna do 100.000,00 kuna.

Istoga dana, carinski službenici CI Bregana, pregledom dokumenata u teretnom prometu otkrili su nepravilnosti, te o svemu obavijestili inspektore Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, koji su protiv njemačkog i češkog državljanina podnijeli prijave jer su upravljali teretnim vozilima bez odgovarajućih dozvola za cestovni prijevoz.



Pisane vijesti