Aktivnosti na području carinarnica zagreb, krapina i ploče dana 25. siječnja 2010. godine

Tijekom jučerašnjeg dana na području Carinarnica Zagreb, Krapina i Ploče, od strane carinskih službenika otkriveno je nekoliko carinskih prekršaja, slijedom čega su pokrenuti prekršajni postupci te su naplaćene mandatne kazne.

Naime, dana 25. siječnja 2009. godine, carinski službenici na CI Bregana Carinarnice Zagreb, u okviru provođenja redovnih mjera carinskog nadzora i kontrole, pokrenuli su prekršajni postupak protiv državljanina Republike Slovenije, zbog neprijavljivanja analizatora dimnih plinova, u vrijednosti 17.460,20 kuna. Istovremeno, na istoj carinskoj ispostavi pokrenut je prekršajni postupak protiv još jednog slovenskog državljanina, a zbog neprijavljivanja čitača kartica i matičnih ploča za bankomate, ukupne vrijednosti 30.350,28 kuna. Nadalje, protiv talijanskog državljanina pokrenut je prekršajni postupak, zbog neprijavljivanja dijelova stroja za automobilsku industriju, u vrijednosti 12.199,36 kuna.

Kontrolom što su je provodili carinski službenici na CI Macelj Carinarnice Krapina, otkriven je pokušaj nezakonitog iznosa rezervnih dijelova za teretno vozilo, u vrijednosti 10.500,00 kuna. Neprijavljena roba nalazila se u teretnom vozilu bugarskih registracijskih oznaka, slijedom čega je protiv vozača, bugarskog državljanina pokrenut prekršajni postupak. Također je na CI Lupinjak Carinarnice Krapina, naplaćena mandatna kazna u iznosu od 500,00 kuna slovenskom državljaninu, zbog neprijavljivanja slijedeće robe: CD-i, knjige, DVD-i, vaze.

Istog je dana na CI Klek Carinarnice Ploče, protiv slovenskog državljanina pokrenut prekršajni postupak, zbog neprijavljivanja 38 kg sira i 5 kg suhog mesa. Neprijavljena roba nalazila se u prtljažniku i iza sjedala osobnog vozila.



Pisane vijesti