Aktivnosti na području carinarnica dubrovnik, ploče i varaždin dana 21. siječnja 2010. godine


Tijekom jučerašnjeg dana na području Carinarnica Dubrovnik, Ploče i Varaždin, carinski su službenici otkrili nekoliko carinskih prekršaja, slijedom čega su pokrenuti prekršajni postupci kao i naplaćene mandatne kazne.

Naime, dana 21. siječnja 2010. godine, carinski su službenici na CI Karasovići Carinarnice Dubrovnik, u okviru provođenja redovnih mjera carinskog nadzora i kontrole, u dva osobna motorna vozila, albanskih registracijskih oznaka, pronašli slijedeću neprijavljenu robu: 48,5 l rakije, 1.400 komada raznih vrsta cigareta i 3,5 kg rezanog duhana, slijedom čega su pokrenuta dva prekršajna postupka, a roba je privremeno oduzeta.
 
Istog su dana carinski službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage Odjela za nadzor Carinarnice Varaždin na CI Dubrava Križovljanska, otkrili pokušaj nezakonitog iznošenja stranih sredstava plaćanja, i to 25.000,00 €, u posjedu supružnika hrvatskih državljana. Neprijavljena sredstva su privremeno oduzeta te je podnijet Optužni prijedlog protiv počinitelja pri Financijskom inspektoratu Republike Hrvatske.

Kontrolom što su je provodili carinski službenici na CI Mali Prolog i CI Metković Carinarnice Ploče, otkriveni su pokušaji neprijavljivanja 20 l crnog domaćeg vina i  plastične ambalaže u količini od 250 komada, slijedom čega su u oba slučaja naplaćene mandatne kazne dok je plastična ambalaža vraćena u inozemstvo, zbog zabrane uvoza ambalažnog otpada u Republiku Hrvatsku.



Pisane vijesti