Na području Carinarnice Slavonski Brod otkriven pokušaj nezakonitog stavljanja u promet 48.400 grama duhana za pušenje

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/nn35ec_5481.jpg
  • Slika

Dana 21. siječnja 2010. godine, u mjestu Pakrac na području Carinarnice Slavonski Brod, prilikom provođenja pojačanih mjera carinskog nadzora i kontrole, carinski službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage, Odjela za nadzor u suradnji s djelatnicima Policijske uprave Požeško-slavonske, Policijske postaje Pakrac otkrili su pokušaj stavljanja u promet 48.400 grama duhana za pušenje bez potrebnih nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske.
 
U konkretnom slučaju, zbog osnove sumnje da se radi o kršenju carinskih i drugih propisa izvršen je pregled i pretraga osobnog motornog vozila hrvatskih registracijskih oznaka, u vlasništvu hrvatskog državljanina, koji je zatečen da prodaje navedenu robu u blizini tržnice u Pakracu. Pregledom i pretragom osobnog vozila pronađeni su duhanski proizvodi, i to duhan za pušenje, zapakiran u 101 kartonsku kutiju. Pronađeni duhan nije imao potrebne nadzorne markice Ministarstva financija Republike Hrvatske.

Budući da je navedena osoba stavljala u promet i posjedovala duhanske proizvode na koje nije obračunat i plaćen porez, pokrenut je prekršajni postupak zbog povreda članka 11. stavak 3., članka 37. stavak 2. i članka 65. Zakona o trošarinama  („Narodne novine“, broj 83/09). Roba je privremeno oduzeta do okončanja prekršajnog postupka.



Pisane vijesti