Aktivnosti na području Carinarnica Slavonski Brod, Ploče, Vukovar i Zagreb dana 22. i 23. siječnja 2010. godine

Tijekom 22. i 23. siječnja 2010. godine, na području Carinarnica Slavonski Brod, Ploče, Vukovar i Zagreb, carinski su službenici otkrili nekoliko carinskih prekršaja, slijedom čega su pokrenuti prekršajni postupci kao i naplaćene mandatne kazne.

Naime, dana 22. siječnja 2010. godine, carinski su službenici na CI Slavonski Brod-Most Carinarnice Slavonski Brod, u okviru provođenja redovnih mjera carinskog nadzora i kontrole, u osobnom motornom vozilu, bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka, pronašli sakrivene cigarete u količini od 22.000 komada, a slijedom čega je pokrenut prekršajni postupak, te je roba privremeno oduzeta.

Istog su dana carinski službenici na CI Gunja Carinarnice Vukovar, u osobnom motornom vozilu njemačkih registracijskih oznaka, u putnoj torbi na zadnjem sjedalu pronašli pištolj marke „Browning“, kalibra 7,65 i nabojem sa 7 komada streljiva, te je ista roba predana policijskim službenicima na daljnje postupanje. Istovremeno je na CI Bregana Carinarnice Zagreb pokrenuta Prijava o počinjenom prekršaju protiv slovenskog državljanina zbog neprijavljivanja 79,2 kg čokolade Milka i 7,25 kg kave „Volkskaffe Minas“.

Nadalje, dana 23. siječnja 2010. godine, na CI Metković i CI Mali Prolog Carinarnice Ploče, otkrivena su dva pokušaja neprijavljivanja plastične ambalaže u količini od 820 komada, slijedom čega su u oba slučaja naplaćene mandatne kazne dok je plastična ambalaža vraćena u inozemstvo, zbog zabrane uvoza ambalažnog otpada u Republiku Hrvatsku.



Pisane vijesti