Aktivnosti na području carinarnica zagreb i krapina dana 24. siječnja 2010. godine

Tijekom jučerašnjeg dana na području Carinarnica Zagreb i Krapina, od strane carinskih službenika otkriveno je nekoliko carinskih prekršaja, slijedom čega su pokrenuti i prekršajni postupci.

Kontrolom što su je provodili carinski službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage Odjela za nadzor Carinarnice Zagreb, u koordiniranoj akciji sa službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Ravnateljstva policije, Mobilne jedinice za nadzor državne granice dana 24. siječnja 2010. godine, na području Grada Zagreba, pronađena je veća količina neprijavljene robe, konkretno skijaške opreme koja se prodavala na otvorenom prostoru. Za istu robu postoji sumnja da nije prošla redovnu carinsku proceduru, te je ista privremeno oduzeta, a protiv počinitelja pokrenuti su prekršajni postupci. Ukupno je zaplijenjeno 267 komada razne skijaške opreme te 22 komada odjevnih predmeta, roba je komisijski procijenjena na vrijednost od 72.050,00 kuna.
 
Istog je dana na CI Bregana Carinarnice Zagreb, protiv hrvatskog državljanina pokrenuta Prijava o počinjenom prekršaju, zbog neprijavljivanja 3 komada TV uređaja, u vrijednosti od 17.958,00 kuna.
 
 Također, je dana 24. siječnja 2010. godine, na CI Macelj Carinarnice Krapina, protiv grčkog državljanina, koji je upravljao teretnim vozilom grčkih registracijskih oznaka, pokrenuta Prijava o počinjenom prekršaju, a zbog neprijavljivanja nove potisne ploče s lamelom za teretno vozilo te 16 l nerafiniranog maslinovog ulja. Neprijavljena roba pronađena je među legalno deklariranom robom, prilikom izlaza teretnog vozila iz Republike Hrvatske.



Pisane vijesti