Otkriveni carinski prekršaji na području carinarnica slavonski brod i zagreb dana 26. siječnja 2010. godine

Tijekom jučerašnjeg dana na području Carinarnica Slavonski Brod i Zagreb, od strane carinskih službenika otkriveno je nekoliko carinskih prekršaja, slijedom čega su pokrenuti i prekršajni postupci.

Kontrolom što su je provodili carinski službenici Odjela za nadzor Carinarnice Slavonski Brod, u koordiniranoj akciji sa službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Policijske uprave Brodsko-posavske dana 26. siječnja 2010. godine, na tržnici u Slavonskom Brodu, otkriveno je nekoliko carinskih prekršaja.
Provođenjem pojačanih mjera carinskog nadzora, od vlasnika trgovačkog obrta, hrvatskog državljanina, privremeno je oduzeto 98 komada odjevnih predmeta za koje postoji sumnja na povredu određenih prava intelektualnog vlasništva. Roba je privremeno oduzeta do okončanja prekršajnog postupka.
Također je zbog sumnje na povredu određenih prava intelektualnog vlasništva privremeno oduzeta roba od vlasnika trgovačkog obrta, također hrvatskog državljanina, te je istom prilikom oduzeto, do okončanja prekršajnog postupka, ukupno 155 komada odjevnih predmeta.
Nadalje, kod dva su hrvatska državljana otkriveni trošarinski prekršaji sukladno članku 50. stavak 1. i 3. Zakona o trošarinama, slijedom čega će protiv navedenih osoba biti podnesene prekršajne prijave. Tom prilikom od istih osoba je oduzeto 25 l domaće rakije.

    Istog je dana na CI Bregana Carinarnice Zagreb, u okviru provođenja redovnih mjera carinskog nadzora i kontrole otkriveno nekoliko carinskih prekršaja.
Protiv hrvatskog državljanina pokrenut je prekršajni postupak, zbog neprijavljivanja 11.800 komada cigareta raznih vrsta. Neprijavljena roba nalazila se u teretnom vozilu hrvatskih registracijskih oznaka.
Pokrenut je i prekršajni postupak, protiv državljanina Republike Srbije zbog neprijavljivanja granita i dijelova za industrijske klima uređaje u vrijednosti od 208.905,34 kune, koji su se nalazili u teretnom vozilu srpskih  registracijskih oznaka, te protiv još jednog državljana Republike Srbije iz razloga što je na izlazu iz Republike Hrvatske, u autobusu srpskih registracijskih oznaka pronađeno je neprijavljeno 3.000 komada cigareta raznih vrsta.



Pisane vijesti