Aktivnosti na carinskom području republike hrvatske od 18. svibnja 2010. godine

Tijekom jučerašnjeg dana na carinskom području Republike Hrvatske, carinski službenici otkrili su nepravilnosti slijedom kojih su podnijete prekršajne prijave protiv počinitelja i naplaćena mandatna kazna.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Varaždin, službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage u okviru svojih aktivnosti na Carinskoj ispostavi Mursko Središće izvršili su pretragu teretnog motornog vozila hrvatskih registracijskih oznaka kojim je upravljao hrvatski državljanin, te su tom prilikom pronašli 100 koleta toaletne vode, koje prijevoznik nije prijavio, ukupne vrijednosti 2.100,00 EUR-a. Protiv prekršitelja pokrenut je prekršajni postupak, a propisana kazna za tu vrstu prekršaja je od 3.000,00 do 900.000,00 kuna za pravnu osobu i od 1.000,00 do 100.000,00 kuna za fizičku osobu.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Zagreb, na Carinskoj ispostavi Bregana, carinski službenici su kontrolom u putničkom prometu na ulasku u Republiku Hrvatsku, kod državljanina Republike Srbije, pronašli strana novčana sredstva u iznosu od 19.000,00 GBP koje putnik nije prijavio. Protiv prekršitelja pokrenut je optužni prijedlog Financijskom inspektoratu.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Pula, na Carinskoj ispostavi Kaštel, carinski službenici su u osobnom motornom vozilu austrijskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao talijanski državljanin, pronašli uređaj za mljevenje mesa marke „Beem“, u vrijednosti od 4.000,00 kuna, a koji putnik nije prijavio. Putniku je naplaćena mandatna kazna u iznosu od 500,00 kuna i obračunat je carinski dug u iznosu od 1.412,00 kuna.



Pisane vijesti